Osoitteenmuutos Plaza
Etusivu Jäseneksi Taloyhtiöille Vuokrataloille Vuokranantajille Medialle
Etusivu > Ajankohtaista

Tampereen jäälohkaretapauksen tuomio lainvoimainen

Hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän syytteet kuolemantuottamuksesta hylättiin hovioikeudessa

Turun hovioikeus antoi 11.4.2014 tuomion ns. Tampereen jäälohkaretapauksesta, jossa nainen kuoli saatuaan osuman katolta tippuneesta jäälohkareesta. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa 2013 hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän kuolemantuottamuksesta sakkoihin. Käräjäoikeuden mukaan taloyhtiö ei ollut kaikilta osin siirtänyt kattolumien pudotusvastuuta sopimusehdoin huoltoyhtiölle. Lisäksi käräjäoikeus antoi merkitystä sääolosuhteille ja sille, että katon lämpövuodot olivat yhtiön johdon tiedossa.

Turun hovioikeus päätyi asiassa vastakkaiseen ratkaisuun ja hylkäsi syytteet. Hovioikeuden vapauttavassa tuomiossa katsottiin, että taloyhtiön ja huoltoyhtiön välisen huoltosopimuksen ehto kattolumien tarkkailusta oli riittävän täsmällinen ottaen huomioon myös huoltoyhtiön käsityksen tarkkailuvelvoitteen laajuudesta. Hovioikeuden mukaan sääolosuhteiden muutos ei ollut hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän ennakoitavissa. Hovioikeus katsoi myös, että jalkakäytävän eristäminen puomein ja varoitusnauhoin oli huolellisesti järjestetty.

Taloyhtio.netTaloyhtiosivutSuomen KiinteistölehtiKiinkoEuropean Property FederationKiinteistöalan Kustannus OyTalokeskustampuuri_s1.gifKTITilaajavastuu