Kiinteistöveron alarajat poistettava

Kiinteistöverotuksen osuus kuntien rahoituksesta on kasvanut merkittävästi ja siitä on muodostunut uusi varallisuusverotuksen muoto. Vuodesta 2009 kiinteistövero on noussut kerrostaloyhtiöiden omistajilla runsaat 60 prosenttia, ja monissa kaupungeissa reilusti yli 100 prosenttia. Kiinteistöverotuksen uudistuksessa tulee varmistaa, että kenenkään verovelvollisen vero ei nouse kohtuuttomasti. Kuntien päätösvaltaa kiinteistöverotuksessa tulee lisätä poistamalla kiinteistöveroprosenttien alarajat. Yleisessä, maapohjaan kohdistuvassa kiinteistöverossa tulee asunto- ja muiden kiinteistöjen kiinteistöveroprosentti voida määrätä erikseen.

Kiinteistöverotuksen veropohjaa tulee kehittää ottamalla sen ulkopuolella oleva kiinteä omaisuus veron piiriin. Kiinteistöverotuksen tulee kaikissa olosuhteissa olla läpinäkyvää ja perustua yksinkertaisiin periaatteisiin. Kiinteistönomistajan tulee esimerkiksi korjausinvestointia suunnitellessaan pystyä arvioimaan myös sen vaikutus kiinteistöveroon.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.