× Nettisivuillamme tehdyt jäsenhakemukset ja osoitteenmuutokset 21.4. ja 22.4.2021 klo 14.40 saakka eivät valitettavasti ole tallentuneet. Ole hyvä ja varmista, että tiedot ovat tulleet perille.
× Nettisivuillamme tehdyt jäsenhakemukset ja osoitteenmuutokset 21.4. ja 22.4.2021 klo 14.40 saakka eivät valitettavasti ole tallentuneet. Ole hyvä ja varmista, että tiedot ovat tulleet perille.

EU:n tietosuoja-asetus taloyhtiöissä

Taloyhtiöiden toiminnassa tietosuojaan liittyvät kysymykset ovat ajankohtaisia, kun uutta EU:n tietosuoja-asetusta ryhdyttiin soveltamaan 25.5.2018 alkaen. Uusi tietotietosuojalaki tuli voimaan vuoden 2019 alussa. Tietosuojalailla täydennetään ja täsmennetään EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. EU:n tietosuoja-asetus koskee lähtökohtaisesti kaikkea henkilötietojen käsittelyä. Suomessa tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, ja taloyhtiöt kuuluvat asetuksen soveltamisalan piiriin henkilötietoja käsitellessään.

Henkilötietojen käsittely on taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden normaalia toimintaa. Lakisääteisen osakeluettelon lisäksi taloyhtiöt usein ylläpitävät mm. asukasluetteloa. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä vastaavat siitä, että asukkaiden sekä osakkaiden henkilötietojen käsittely on järjestetty asianmukaisesti. Taloyhtiön on hyvä harkita, mitä henkilötietoja ja mihin tarkoitukseen se tarvitsee.

Taloyhtiön on mm. tunnistettava, mitä henkilötietoja se toiminnassaan käsittelee sekä varmistettava, että käsittely täyttää lainsäädännön asettamat vaatimukset. Hallituksen jäsenten sekä isännöitsijän on syytä perehtyä uusiin velvoitteisiin. Tätä varten Kiinteistöliitto on koonnut aiheesta tietoa verkkosivuilleen kaikkien taloyhtiöiden käyttöön. Jäsentaloyhtiölle tarjolla on lisätietoa ja dokumenttimalleja jäsensivuilla.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.