Kiinteistön suuret korjaukset II - putkiremontit

13.11.2018 klo 16.45 Museokeskus Vapriikki, auditorio

Kiinteistön suuret korjaukset II - putkiremontit -koulutusilta

Koulutusilta pidetään tiistaina 13.11.2018 klo 16.45 -  n. 19.30 Museokeskus Vapriikin auditoriossa. Tapahtumassa käsitellään putkiremontin hankesuunnittelua, putkiremontin antamia mahdollisuuksia sekä putkiremonttihankkeessa väistämättä eteen tulevaa asbestianalytiikkaa.

Mikä on putkiremontti ja sen sisältö – taloteknisten järjestelmien korjaustöiden hankesuunnittelu

Projektijohtaja Leena Sillanpää, DUCO Rakennuttaja Oy: Hankesuunnitteluvaihe on yksi tärkeimmistä korjausrakentamishankkeen vaiheista. Hankesuunnittelun aikana määrittyy mm. millä tavalla remontti tehdään ja mitä kaikkea samassa yhteydessä kannattaa korjata. Myös alustava korjauksen hinta määrittyy hankesuunnittelun aikana.

Putkiremontti – mahdollisuuksien remontti

Toimitusjohtaja Pirjo Badermann, Arkkitehtuuritoimisto ARKION Oy: Putkiremontti on paitsi pakollista rahanmenoa myös mahdollisuus. Remontin yhteydessä on usein mahdollista parantaa asuntojen märkätilojen käytettävyyttä esim. kalusteiden paikkoja siirtämällä tai teettää kohtuuhinnalla ja samalla vaivalla huoneistossa myös muuta remonttia. Myös taloyhtiön yhteiset tilat kannattaa tarkastella: saadaanko tilamuutoksin yhtiö entistä paremmin toimivaksi.

Asbestianalytiikka

Laatupäällikkö Heli Knuutila, Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy: Asbestikartoituksen tekeminen ennen purkutöihin ryhtymistä on pakollista. Kuinka kartoituksessa otetut näytteet tutkitaan, ja mitä putkiremonttia ennen teetetystä asbestikartoituksesta tyypillisesti löytyy?

Huom! Kustakin osallistujasta tulee täyttää oma ilmoittautumislomake.Haku