Asuinrakennusten korjaustarve 2020-2050 -hanke liikkeelle

24.6.2021

Kiinteistöliitto, Rakennusteollisuus, RIL ja HYPO ovat tilanneet Pellervon taloustutkimukselta (PTT) ja Tampereen yliopistolta Asuinrakennusten korjaustarve 2020-2050 -nimisen tutkimushankkeen. Tarkoituksena on päivittää ja ajantasaistaa vuonna 2015 julkaistu ”Asuinrakennusten korjaustarve”-tutkimus.

Uusi hanke lähti käyntiin toukokuun lopulla, ja raportti on tarkoitus julkaista alkuvuonna 2022. Tavoitteena on arvioida korjaustarpeen määrää sekä Suomen että Suomen alueiden tasolla. Näin saatuja arvioita voidaan vertailla muihin Euroopan maihin. Tarkoitus on arvioida myös taloudellisten olosuhteiden vaikutusta korjaustarpeen määrään.

Tutkimustyössä tarkastelu lähtee uudessa hankkeessa väestökehityksen, kotitalouksien keskikoon sekä asuntorakentamisen ja poistuman arvioinnin kautta. Valittua metodologiaa on sovellettu muihin maihin, mutta nyt ensimmäisen kerran Suomen aineistoon.

Koska kolmekymmentä vuotta tulevaisuuteen on huomattavan epävarmuuden varjostamaa, tekniikkana on käyttää skenaario- ja herkkyystarkasteluja, jotka auttavat myös päätöksenteko- ja politiikkatarkasteluissa. Tutkimustyön vetäjänä on PTT:n Janne Huovari. Tampereen yliopistosta tutkijana on Antti Kurvinen. Hankkeen tilaajat ovat mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Asuinrakennusten korjaustarve, 2015

Jukka Kero

Jukka Kero

Kirjoittaja on Kiinteistöliiton pääekonomisti

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.