× Lakineuvonta sulkeutuu torstaina 20.6. klo 13.00 ja palvelee jälleen juhannuksen jälkeen normaalisti! Kaikille avoin maksullinen lakineuvonta on suljettu. Voit tarkistaa paikallisen yhdistyksesi tilanteen verkkosivuilta. Toivotamme mukavaa juhannusta!
× Lakineuvonta sulkeutuu torstaina 20.6. klo 13.00 ja palvelee jälleen juhannuksen jälkeen normaalisti! Kaikille avoin maksullinen lakineuvonta on suljettu. Voit tarkistaa paikallisen yhdistyksesi tilanteen verkkosivuilta. Toivotamme mukavaa juhannusta!

Uusia työkaluja yhtiökokousten pitoon

9.4.2020

Koronavirusepidemiasta on vaikea löytää mitään positiivista sanottavaa! Sen se kuitenkin on saanut aikaan, että se on pakottanut meidät opettelemaan ja kehittämään nopealla aikataululla uusia tapoja ja työkaluja työn tekemiseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto ovat yhdessä kehittäneet etätyökalun postikokouksia varten sekä teknisen välineen avulla yhtiökokoukseen osallistumista varten.

Työkalut löytyvät kaikille avoimilta sivuilta.

 ja ovat sieltä jokaisen taloyhtiön hyödynnettävissä. Ajatus on, että etäosallistumisen mahdollistavista työkaluista ei ole hyötyä pelkästään nyt poikkeusoloissa, vaan myös myöhemmin normaalioloissa.

Tilanne on kuitenkin niin poikkeuksellinen, että monessa yhtiössä yhtiökokousten koollekutsumista on päätetty siirtää myöhemmäksi. Oikeusministeriö on tiedottanut, että yhtiökokousten lykkäys sallitaan. Asiaa koskeva lakiehdotus yhteisölainsäädännön muutoksesta tullaan antamaan eduskunnalle lähiviikkoina.

Jos yhtiökokousta on päätetty siirtää myöhemmäksi, niin ennen kokousta moni toivottavasti ehtiikin tutustua Maanmittauslaitoksen taloyhtiöille julkaisemaan infopakettiin huoneistotietojärjestelmästä. Infopaketti sisältää muun muassa napakan tarkistuslistan siitä, mitä taloyhtiön tulee tehdä ennen osakeluettelon siirtoa.

Kun yhtiökokous kutsutaan koolle, kokouskutsun mukana osakkaille voi toimittaa infopakettiin sisältyvän tulostettavan esitteen huoneiston omistajille. Näin toimien huoneistotietojärjestelmään liittyvät asiat tulevat vähitellen kaikille asunto-osakeyhtiöissä tutuiksi. Myös infotilaisuuteen on mahdollista osallistua, kun Maanmittauslaitos järjestää 6.5.2020 (klo 13-15.00) taloyhtiöille ja isännöitsijöille suunnatun verkkotilaisuuden huoneistotietojärjestelmästä. Ilmoittautuminen ja linkki verkkolähetykseen sekä myöhemmin materiaalit löytyvät täältä.

Mutta sitä ennen - rauhoitutaan yhdessä pyhän viettoon.

Aurinkoista ja leppoisaa pääsiäistä kaikille!

 Virpi Hienonen

Virpi Hienonen

Kirjoittaja on Kiinteistöliiton vanhempi lakiasiantuntija

Lisää blogikirjoituksia

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.