Lakibotti vastaa taloyhtiöiden lakikysymyksiin jäsensivuilla 24/7

Taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden lakipalvelun parantamiseksi Kiinteistöliitto on ottanut käyttöön Lakibotin. Uusi palvelu täydentää aiemmin taloyhtiöiden käytettävissä olleitta Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten lakiasioiden puhelinneuvontoja sekä jäsensivujen Lakihelppi-palvelua. Lakibotti palvelee jäsensivuilla Laki ja vastuunjako -osion kohdassa Lakibotti.

Lakibotti vastaa taloyhtiöitä koskeviin lakikysymyksiin kellonajasta tai viikonpäivästä riippumatta. Botin koulutuksesta ja vastaamaan opettamisesta vastaavat Kiinteistöliiton lakimiehet. Lakibotti vastaa yleisimpiin asunto-osakeyhtiössä ilmeneviin yksinkertaisiin lakikysymyksiin nopeasti ja ymmärrettävästi.

Käyttäjä voi esittää Lakibotille kysymyksiä taloyhtiön lakiasioista joko kirjoittamalla kysymyksensä tai valitsemalla alkuun aihepiirin, jota kysymys koskee. Lakibotti on opetettu vastaamaan alkuvaiheessa etenkin kysymyksiin, joiden aihe on kunnossapitovastuu, osakasmuutostyö, yhtiökokous, yhtiövastike ja  huoneiston hallintaanotto.

Kiinteistöliiton asiantuntijat päivittävät Lakibotin sisältöä jatkuvasti. Mikäli Lakibotti ei osaa vastata johonkin kysymykseen, niin näistä kysymyksistä muodostuu botille ”tukiopetuslista”. Kiinteistöliiton lakimiehet täydentävät palvelua, jotta Lakibotti osaa jatkossa vastata yhä useampiin kysymyksiin.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.