Ikä- ja muistiystävällinen taloyhtiö -hanke 2024–2025

Tervetuloa Kiinteistöliiton Ikä- ja muistiystävällinen taloyhtiö -hankkeen sivuille. Tulemme kokoamaan tänne hankkeen edetessä taloyhtiöille ja yhteistyökumppaneille suunnattua materiaalia ikäihmisten asumiseen liittyen.

Hankkeen infowebinaari pidetään 14.3. klo 15.00-16.30. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Suomalaisissa asunto-osakeyhtiöissä asuu yhä iäkkäämpää väkeä, jolloin ikääntymiseen liittyvät asumisen kysymykset haastavat yhä enemmän myös taloyhtiöitä.

Ikä- ja muistiystävällinen taloyhtiö hankkeen päätavoitteena on kehittää taloyhtiöitä ikä- ja muistiystävällisiksi sekä jakaa aiheeseen liittyvää tietoa. Lisäksi tavoitteena on rakentaa eri toimijoiden välinen yhteistyö taloyhtiötä palvelevaksi, suunnitelluksi kokonaisuudeksi. 

Hanketta rahoittavat ympäristöministeriö ja Kiinteistöliiton jäsenyhdistykset. Hankkeen päävastuullisena toteuttajana toimii Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi.

Ikä- ja muistiystävällinen taloyhtiö huomioi ikääntyvien asukkaiden tarpeet ja voimavarat sekä tukee toimillaan asukkaiden turvallisuutta ja hyvän, aktiivisen arjen mahdollistumista.

Hankkeen teemoja ovat: 

  • Turvallisuus
  • Muistiystävällisyys
  • Esteettömyys
  • Yhteisöllisyys

Jäsentaloyhtiöiden edustajille on tarjolla koko hankkeen ajan ikääntyvien asumiseen liittyvää neuvontaa. Hanketyöntekijän tavoittaa puhelimitse numerossa (02) 724 9203 ma-pe klo 9-15 välillä. Voit myös jättää soittopyynnön tai laittaa sähköpostia maura.tiuraniemi@kiinteistoliitto.fi

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.