Tarkistuslista taloyhtiön hallituksen jäsenelle

Taloyhtiön hallituksen jäsenen kannattaa heti toimikautensa aluksi perehtyä huolella oman yhtiönsä tilanteeseen ja keskeisiin asiakirjoihin. Avuksi hallitustyöhön on Kiinteistöliitto julkaissut hallituksen jäsenen tarkistuslistan.

Hallitus on avainasemassa huolehtiessaan taloyhtiön osakkaiden yhteisestä omaisuudesta. Sen vuoksi hallituksen jäsenten on aiheellista ottaa tehtävänsä vakavasti ja ensi alkuun perehtyä kaikkiin hallitustyöskentelyn kannalta oleellisiin asioihin sekä asiakirjoihin.

Hallituksen jäsenen ei kannata eikä pidä olla kuitenkaan huolissaan tehtävään sisältyvän vastuun vuoksi. Riittää, että hallituksen jäsen hoitaa tehtävänsä ja perehtyy asioihin parhaansa mukaan. Tällöin hän ei joudu  vahingonkorvausvastuuseen. Normaali huolellisuus riittää.

Kiinteistöliiton asunto-osakeyhtiötoimikunta kokosi aikoinaan taloyhtiöiden hallitusten jäsenille tarkistuslistan, jonka avulla voi selvittää oman taloyhtiönsä tilanteen ja perehtyä hallituksen jäsenen kannalta tärkeisiin tehtäviin. Tätä tarkistuslistaa on päivitetty vuosien varrella ja se on kaikkien saatavilla ao. linkistä PDF-tiedostona.

Hallituksen jäsenen tarkistuslista - klikkaa tästä check-lista auki!

 

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.