Isännöintipalkkiot sovitaan isännöintisopimuksessa

Taloyhtiön hallituksen ja isännöintiyrityksen neuvottelemassa isännöintisopimuksessa määritellään isännöintitehtävien lisäksi myös isännöintipalkkiot ja voidaan sopia niiden muutosmenettelyistä.

Isännöintipalkkiot riippuvat siitä millaista isännöintipalvelua laajuuden ja laadun osalta taloyhtiö on ostanut isännöintiyritykseltä. Isännöintipalkkiot jakautuvat yleisimmin kuukausimaksuun sisältyvistä tehtävistä maksettavaan osaan sekä erillisveloitettavista tehtävistä maksettaviin palkkioihin.

Taloyhtiön hallituksen tulee katsoa mitä palkkioiden muuttamisesta on sovittu omassa isännöintisopimuksessa ja toimia sen mukaisesti. Hallitusten ja myös isännöintiyritysten on syytä pitää mielessä, että isännöintipalkkioissa on kyse sopimusasiasta myös niiden muuttamisen osalta.

Kiinteistöliitto on kartoittanut isännöintipalkkioita kattavin selvityksin vuosina 2023, 2020, 2017, 2013 ja 2010. Vuoden 2020 tutkimuksen tulokset ovat kaikkien kiinnostuneiden luettavissa.

Katso Isännöintipalkkiot 2020 -tutkimuksen tulokset

Isännöintipalkkiot 2023 -tulosdiat ja lisäaineistot löydät Kiinteistöliiton jäsensivujen Tutkittua tietoa -osiosta Isännöinti -kohdasta.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.